• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.twitter.com/@bugraharmandar
Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam130
Toplam Ziyaret857192
Konular

Çocuk Kalp Hastalıkları ve Cerrahisi (Pediatric Heart Diseases and Cardiac Surgery)

Çocuk Kalp Cerrahisi Platformu (Platform for Pediatric Heart Surgery)

Pediatrik Kalp Hastalıkları ve Cerrahisi

Pediatric Heart Diseases and Cardiac Surgery

4 aylık VSD kapama yaptığımız hastamız Melih taburcu oldu.

Geniş VSD, Pulmoner hipertansiyon, kilo alamama, büyüme gelişme geriliği bulunan 4 aylık hastamız Melih yaptığımız başarılı VSD kapama ameliyatı sonrasında taburcu oldu.

Kalp karıncıkları arasında mevcut olan geniş delik (VSD) nedeniyle kilo alamayan ve büyüme hızı olumsuz etkilenen 4 aylık Melih Şahin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde geçirdiği ameliyat ile sağlığına kavuştu. Doç. Dr. Buğra Harmandar ve ekibi başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdiği küçük bebeği, tedavi sürecinde de yalnız bırakmayarak sağlığına kavuşmasında büyük pay sahibi oldular.

http://www.hamlegazetesi.com.tr/umut-olmaya-devam-ediyorlar/

Kalp karıncıkları arasında mevcut olan geniş delik (VSD) nedeniyle kilo alamayan ve büyüme hızı olumsuz etkilenen 4 aylık Melih Şahin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde geçirdiği ameliyat ile sağlığına kavuştu.

4 ay önce dünyaya gelen Melih Şahin’de kalp karıncıkları arasında mevcut olan geniş delik (VSD) hastalığı tespit edildi. VSD hastalığının yoğun bakım sürecinin oldukça zor geçmesi, hastanın solunum cihazından ayrılmasında uzun zaman alması nedeniyle küçük yaşta cerrahi yüksek risk nedeniyle ameliyat etmekten çekinilmesine rağmenKalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde Doç. Dr. Buğra Harmandar ve ekibi tarafından ameliyat edildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından 4 aylık Melih Şahin, tedavi sürecini tamamlayarak sağlığına kavuştu.

Melih bebeğin zor bir süreçten sağlıklı olarak çıktığını kaydeden Doç. Dr. Buğra Harmandar, “VSD’si olan bebeklerde 1-2 aylıktan sonra terleme, sık nefes alma, kolay yorulma, kilo alımında yavaşlama, sık enfeksiyon gibi bulgular beklenebilir. Bu belirtiler bebeğin sağlığı için çok önemlidir ve ailelerin dikkatli olması gerekir. Hastamız Melih’in ailesi bebeklerinin durumunun farkında ve bilinçli olarak takiplerini yaptırarak gerekli ameliyat için kurumumuzu ve ekibimizi tercih etmişlerdir. Yapılan ön hazırlıktan sonra ameliyat başarılı bir şekilde yapılmış ve Melih bebekte herhangi bir komplikasyon yaşanmamıştır. Çocuk kalp ameliyatlarının da artık kurumuzda ve Muğla’da tarafımızdan yapılıyor olması her kesimden hasta için oldukça büyük bir fırsattır” dedi.

VSD nedir?

Ventriküler Septal Defekt (VSD) karıncıklar arası delik hakkında bilgi veren Doç. Dr. Buğra Harmandar şunları söyledi:

Kalbin sol ve sağ karıncığı (ventrikül) arasındaki bölmede bir delik olarak tanımlanır. Kalbin daha yüksek basınçlı olan sol tarafından, daha düşük basınçlı olan sağ tarafına fazla miktarda oksijenden zengin temiz kan geçer. Böylece daha önce akciğerler tarafından oksijenden zengin hale getirilmiş kan akciğerlere tekrar geri pompalanır. Bu şekilde akciğerlere giden kan akımı ve akciğer atardamar kan basıncı artar (pulmoner hipertansiyon). Kalp daha fazla çalışmak zorunda kaldığı için kalp büyümesi ve kalp yetmezliği ortaya çıkar. Görülen belirtiler, VSD’nin genişliği ile doğrudan ilişkilidir. Hastalık belirtileri doğum sonrası birkaç hafta içinde ortaya çıkmayabilir. Geniş VSD’ li çocuklarda büyüme ve gelişme normalden geri kalabilir. Sık akciğer enfeksiyonları gelişir. Solunum sıkıntısı, inleme ve kalp yetersizliği ortaya çıkabilir. Akciğer atardamarında basınç yükselir (Pulmoner hipertansiyon). Zaman içerisinde süregelen bu yüksek basınç akciğer damarında kalıcı hasara yol açabilir. Bu hastalarda beklenmeden kalpteki deliğin ameliyatla kapatılması gereklidir. Bu durum çocukların ameliyat şansını yitirmesine yol açabilir. Geniş VSD’ li ve pulmoner hipertansiyonlu bebeklerin 2 yaşından önce ameliyat olmaları gerekir.”







Doç.Dr.Buğra HARMANDAR ve hastamız Melih



Melih ameliyat sonrası 1.ayında hızla kilo almaya başladı....

1322 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın